fredag 28 januari 2011

Onsdags bakning

Onsdagarna tillhör en av mina favorit dagar. Även om jag är rätt slut på kvällen, så innehåller den mycket gott :) I onsdags var det Matildas tur att välja vad som skulle bakas. Hon valde mini prinsess bakelser, och eftersom vi hade marsipan från i julas tyckte jag vi kunde försöka oss på det.

Först fick vi baka en sockerkaka. Eftersom Johanna hade sin kompis Amanda med hem skulle vi göra 6 bakelser.
.
Sedan var det på med vaniljkräm och lite grädde rundt på toppen för att marsipanen skulle fastna bra.
Lite pilligt men inte alls så svårt som man kan tro :)



Linnea ville ha lite choklad på sin så som det är på de vi köper ibland… (Frödinge)


Visst blev de fina? Och de var goda kan vi meddela alla som undrar. Undrar vad vi gör nästa vecka? Då är det Linneas tur att välja. Matilda hoppas hon väljer nybakat bröd. Vi får väl se...

tisdag 18 januari 2011

Linnea tappar sin första tand

På julafton fick Linnea feber, inte så roligt, men på annandagen kommer hon jublande till mig och utbrister: Mamma jag har fått en ny tand. Oj var då undrar jag, jo precis bakom mjölktänderna kom det upp en liten tand.

Så nu börjar äventyret. Linnea har en lös tand och den blir bara lösare och lösare. En dag när jag hämtade henne från förskolan hadde hon under lunchen råkat tugga lite snett och tanden blev ännu lösare. Det var fint väder den dagen och jag uttryckte en önskan om att vara ute, men Linnea förklarade bestämt att det gick inte för sig, tänk om hon tappade tanden ute i snön, då skulle hon inte hitta den igen. Hon hadde även svårt att prata och svälja undan saliv. Jag fick förklarat för mig att hon hade gått hela vägen från matsalen med en pappershadduk under hakan i fall tanden skulle trilla ut. Ganska sött tyckte jag! Pappershadduk fick det bli på väg ut till bilen också.

Väl hemma stod hon länge vid spegeln och tittade och kände med tungan, med en liten pappersbit under hakan i fall att… (det gula på kinden är vaniljkräm eftersom vi bakade vaniljbullar)



Hon kunde knappt äta någon mat och var lite orolig för det hela… Morgonen efter fick pappa träda in och assistera lite, och efter lite vikande kunde Linnea själv ta ut sin tand. Ett lyckligt barn med ett litet hål, men bakom lurar en liten tand… Dagen efter kunde vi följa en liten glad och nöjd flicka som kollar om tandfén har varit på besök, och tänk det hade han :)